Ica Maxis Guldlopp 2017-07-19

Jägersroseger i Ica Maxis Guldlopp 2017-07-19

Solen sken på en entusiastisk publik och de elva startande ponnytravarna i Sundbyholms egna storlopp ICA Maxis Guldlopp. När startbilen släppte fältet vid mile-stolpen var det innerspårets Trogen med Emma Bjurström i sulkyn som tog hand om spetsen och höll undan för angrepp.
Galopp för Musslan i ingången av första kurvan.
 
När ekipagen svängde in på publikrakan dryga varvet kvar var fältet väl samlat med Trogen fortfarande i ledningen. En rejäl galopp för en av favoriterna Queen L som hamnade sist i fältet och senare diskades för upprepade galopper. Enets Daisy och Isak Johansson från Jägersro gjorde ett försök att utmana ledaren, men den attacken slutade i en kort galopp och de föll bakåt i fältet.
Första 500m avverkades i 1.48-tempo.
 
Varvet kvar var det istället Embla Tess körd av Ebba Söderström som tog upp jakten på ledaren efter att ha trixat sig fram från sitt bakspår. In i stallkurvan låg fyra hästar i bredd bakom tätduon; Te-Quila, Dumle Ess och Micklo Nick som fajtades vida spår. Och på innerspår Enets Daisy som, trots att tidigare sinkats av en galopp och tappat flera positioner, nu smugit upp i rygg på ledaren. Jägersrokusken Isak gjorde en snygg och taktisk körning invändigt om klungan i stallkurvan istället för att anfalla i dryga spår. Galopp för Micklo Nick ute i fjärdespår.
 
In på bortre långsidan travade ledande Trogen varvet på 1.47 och nu fick Enets Daisy sin välbehövda lucka och Isak kunde styra ut i tredjespår för en förnyad attack. På raksträckan gör Micklo Nick en imponerande upphämtning efter galoppen och passerar både Te-Quila och Dumle Ess utvändigt och är nu uppe på en fjärdeplats. 
In i sista kurvan får Embla Tess en galopp och tappar mark och loppet stod nu mellan två hästar; Trogen som dragit i ledingen hela loppet och Enets Daisy som jagat starkt efter sin galopp.
In på upploppet är bjuder dessa två publiken på en rafflande upploppsstrid. Micklo Nick som gjort ett otroligt snabbt sista halvvarv försöker blanda sig i leken igen från tredjespår, men får ytterligare en kort galopp. Trogen försöker tappert hålla undan i ledningen men Enets Daisy hade farten uppe och kunde, med 40m kvar till mål pressa sig förbi och vinna med blott en hals.
 
Det är sällan vi få se en så spännande måluppgörelse som dessa två hästar visade upp, och det är inte ofta som vi ser en så fantastisk spurt som Enets Daisy presterade. Meter för meter, steg för steg ökade hon tempot och passerade mållinjen som vinnare med ½ längd tillgodo på segertiden 1.45,8.
 
En mycket välförtjänt seger till Enets Daisy efter en snygg styrning av Isak. Ingen skugga må falla över Trogen och Emma som agerade hare och drog hela lasset ända fram till metrarna före linjen - en utmärkt prestation! Ett hedersomnämnande till överraskningen Micklo Nick och Cecilia Karlsson som visade imponerande fartresurser och kunde erövra bronsplatsen trots två galoppinslag efter vägen.
 
/Ewa Alpmark
  
4:a Te-Quila - Evelina Jonsson
5:a Embla Tess - Ebba Söderström Ainerud
6:a Dumle Ess - Marika Jansson
 
Opl.
Musslan - Paula Christensson
Terminater C.C. - Ebba Handler
Ijor - Amanda Frick
Ernst Romario - Alexandra Hammarstedt
dg. Queen L - Lo Ekström
 
Bilder i Fotograf Bea Jakobssons Ponnytravalbum

Kommentera gärna: